ΣΙΘΩΝΙΑ English

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΟ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ...

 

SITHONIA IN ENGLISH

 
 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

CAMPINGS

 

 
Η διαδρομή για την Σιθωνία θα σας μαγέψει, θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε ατέλειωτα μαγευτικά τοπία, γραφικά λιμανάκια, χρυσαφένιες παραλίες, μοναχικούς κολπίσκους, καταπράσινα λιβάδια και δάση,γραφικά ψαροχώρια, αλλά και μια εκπληκτική αρχιτεκτονική σε σπίτια και εκκλησίες. Μόνο στη Σιθωνία μπορείτε να απολαύσετε τις μοναδικές αμμουδιές με τον τέλειο συνδυασμό πράσινου και γαλάζιου καθώς τα πεύκα συναντούν τα κύματα.Όταν θα βρίσκεστε στη Σιθωνία θα διαπιστώσετε ότι κάθε μέρος που συναντάτε είναι τόσο διαφορετικό και τόσο μοναδικό. Όλες οι περιοχές όπως η Νικήτη, Άγιος Νικόλαος,Μεταγγίτσι, Πυργαδίκια, Νέος Μαρμαράς, Παρθενώνας, Βουρβουρού, Όρμος Παναγιάς, Τορώνη, Πόρτο Κουφό, Σάρτη, Συκιά θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στη μνήμη σας χαρίζοντάς σας υπέροχες αναμνήσεις. Μια περιήγηση σ' αυτά τα χωριά θα σας γεμίσει με καινούριες εμπειρίες και εκπληκτικές εικόνες από τις υπέροχες πευκόφυτες αμμουδιές τα στενά σοκάκια και τις λουλουδιασμένες πλατείες με τα νησιώτικα χαρακτηριστικά.

Auto - MotoΠΩΛΕΙΤΑΙ FIAT DOBLO

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα που μπορεί κανείς να θαυμάσει στη Σιθωνία είναι η αρχαία πόλη, το κάστρο και ο Ναός του Αγίου Αθανασίου στην Τορώνη, οι ανεμόμυλοι στη Συκιά και ο ναός του 16ου αιώνα στη Νικήτη.Το Πόρτο Κουφό, το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας, το οποίο αναφέρεται και από τον Θουκιδίδη ως "Κωφός λίμην" θεωρείται από τους ψαρότοπος της περιοχής. Νότια, από την έξοδο του λιμανιού βρίσκονται τα Καρτάλια, το νοτιότερο άκρο της Σιθωνίας, μια εντυπωσιακή περιοχή που μαγεύει τον επισκέπτη, με βραχώδεις απόκρυμνες ακτές...

Χαρακτηριστικές για την ομορφιά τους ακρογιαλιές, είναι το Αζάπικο, η Τριστινίκα, ο Κόρακας, ο Μαραθιάς, το Καλαμίτσι, το Κριαρίτσι κ.ά. Στη Σιθωνία καθώς και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική οι κάτοικοι φημίζονται για την ιδιαίτερη φιλοξενία τους.
Πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις τονίζουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Η Σιθωνία, είναι μια περιοχή που προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές.

 
© 2002 Sithonia Net - All Rights Reserved.